Градина с полски цветя

Повечето полски цветя се развиват добре в бедна почва.

Изберете слънчево място или такова с полу-сянка.

Едно от най - важните неща е контролът върху плевелите.

Най - добре е градината да бъде прекопана предварително. Ако на нея има засадена трева, окосете я много ниско. Полейте мястото и го покрийте с чист найлон. След около 2 месеца от слънцето и температурата, която се постига между найлона и почвата, всички нежелани плевели ще умрат. Този метод на борба с плевелите се нарича (соларизация).

Другият вариант е използването на хербицид.

Най - доброто време да започнете вашата градина с полски цветя е пролетта.

  • На опаковките със семена е указано, какво количество да се използва за определена територия.
  • Повечето семена на полски цветя са много дребни. По - лесно е те да се размесят с малко пясък и тогава да се разпръснат.
  • Разровете леко пръстта, след като сте разхвърляли семената.
  • Полейте и поддържайте почвата влажна, докато растенията станат няколко см. високи.
  • Семената се развиват от 10 до 20 дни, а първият цъфтеж очкавайте едва след 5 - 6 седмици.
  • Многогодишните цветя естествено няма да цъфнат веднага.
  • Между растенията е добре да има трева, за да не се получават дупки и да не остава място за плевелите.
  • Веднъж захванати, полските цветя изискват малко грижи. Основното е да не се преполиват и да се внимава за по - упорити плевели.


В края на есента, когато едногодишните са образували семена, а многогодишните се подготвят да презимуват, цялата градина трябва да бъде окосена.

В градината можете да изградите пътечки от камък, за да не мачкате цветята и сбободно да им се наслаждавате. Друга подходяща комбинация е бордюрът със зелени подправки или пък малък алпинеум.

Растения, подходящи за този проект са: бял равнец (Achillea millefolium), чернооката сюзан (Rudbeckia hirta), космос (Cosmos bipinnatus), циния (Zinnia elegans), , невен, ехинацея, лупина, салвия, крокосмия, маргарити, хризантеми, камбанки, фуксии, астри и т.н. Повечето от тях привличат пеперудите и ще оживят вашата градина.